За нас

Какво е КАСИЕР.БГ?
КАСИЕР.БГ е най-лесния и удобен начин за събиране на таксите за поддръжка на общите части във всеки жилищен вход.
КАСИЕР.БГ елиминира нуждата от касиер във входа, чието задължение е да обикаля многократно по всички апартаменти, в не до там успешни опити да събере месечните такси за Вашата Етажна собственост.
КАСИЕР.БГ Ви дава разнообразни възможности за заплащане на таксите:
– чрез Интернет (ePay) с кредитна или дебитна карта;
– в брой на някоя от над 2000-те каси на EasyPay (скоро и FastPay), където повечето Ви съседи заплащат жилищните си консумативи (ток, вода, телефон, мобилен телефон, централно отопление, кабелна и сателитна телевизия);
– с банкова карта на хиляди банкомати (ATM) в цяла България;
– по банков път
КАСИЕР.БГ гарантира пълна и ясна отчетност на всички приходи и разходи на Етажната собственост.
КАСИЕР.БГ се грижи за изрядната документация, свързана с финансите на Вашия вход.
КАСИЕР.БГ дава възможност за различни справки и отчети.

Какво става със събраните суми?
Съгласно договора на Етажната собственост с КАСИЕР.БГ, инкасираните суми могат да се използват за заплащане на задълженията към доставчиците на Етажната собственост – електроразпределително дружество, асансьорен техник, чистач и др. Останалата част от сумата се предава на председателя на Етажната собственост, съгласно договора – в брой или по банков път на определен период.

Кой може да се възползва от КАСИЕР.БГ?
Всеки управител на Етажна собственост (домоуправител)! За да ползвате услугите на КАСИЕР.БГ, следва да има взето решение на общото събрание или управителния съвет на Етажната собственост. Регистрацията на нова Етажна собственост става след подписването на съответния договор за обслужване.

Може ли КАСИЕР.БГ да помогне за справяне с неплащащите съседи?
ДА! КАСИЕР.БГ може да бъде свързан с Вашия асансьор, посредством специализиран контролер, така че автоматично да ограничава достъпа до асансьора за живущите, които дължат повече от една или две месечни вноски. Също така, при определени случаи, след решение на Общото събрание на Етажната собственост, КАСИЕР.БГ може да се заеме с административното преследване на некоректните длъжници. Това включва изготвяне на предупредителни протоколи, внасяне на искания за административни наказания в съответната община и като крайна мярка, иницииране на изпълнителни производства и сезиране на съдебен изшълнител за принудително събиране на задълженията.